Автор: obektivno.bgГерманският канцлер Олаф Шолц започна посещението си в Китай в опит

...
Автор: obektivno.bgГерманският канцлер Олаф Шолц започна посещението си в Китай в опит
Коментари Харесай

Германският канцлер Шолц беше посрещнат в Китай от зам.-кмет

Автор: obektivno.bg

Германският канцлер Олаф Шолц започна посещението си в Китай в опит да укрепи икономическите връзки сред двете страни на фона на възходящото напрежение сред западните съдружници и Пекин по разнообразни търговски и политически въпроси.

Канцлерът, съпроводен от огромна делегация от министри и висши ръководители на компании като Siemens, BMW и Mercedes, дойде в югозападния град Чунцин, промишлен център с население от над 30 милиона души.

Шолц пристигна в Китай по покана на премиера Ли Цян, само че на летището делегацията му беше посрещната от заместник-кмета на Чунцин Джан Гуожи и посланика на Китай в Германия У Кен.

Германският водач би трябвало да посети финансовия център на Шанхай в понеделник, преди да пътува до столицата във вторник, с цел да се срещне с китайския водач Си Дзинпин и премиера Ли Цян. Тридневното пътешестване, второто и най-дългото, откогато той встъпи в служба през 2021 година, има за цел да ускори бизнес връзките с втората стопанска система в света, макар апелите на Съединени американски щати за „ обособяване “ на Европа от Китай.

„ Китай остава в действителност значим стопански сътрудник “, заяви Шолц пред публицисти преди визитата си, обещавайки да се опита да обезпечи лоялна конкуренция за немските компании, опериращи в Китай.

Тридневното посещаване на немския канцлер Олаф Шолц има за цел да подчертае ролята на Китай като търговски сътрудник на Германия на фона на засилващите се спешни трендове в стопанската система на страната, до момента в който въпросите за геостратегическото съревнование и правата на индивида в актуалните действителности ще бъдат изтласкани на назад във времето, разяснява Wirtschafts Wohe.

Докато немското произвеждане се сви с 0,3% през 2023 година, немските директни вложения в Китай доближиха нов връх от към 12 милиарда евро. Само от 2021 до 2023 година немските компании са вложили толкоз в Китай, колкото през шестте години от 2015 до 2020 година

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР